Je hoeft tegenwoordig niet in het stadion te zitten om een sportwedstrijd te beleven. Met de juiste televisie komt elk actiemoment scherp en vloeiend in beeld. Op deze pagina leg ik uit welke specificaties belangrijk zijn voor de beste sport tv.
 


Hoge verversingssnelheid

Bij de meeste sporten maken snelle acties het verschil tussen winnen of verliezen. Denk aan een schijnbeweging van een bokser of de service van een tennisser. Daarom is het belangrijk dat je een 100 Hertz televisie hebt. Een tv met deze verversingssnelheid laat 100 plaatjes, ook wel frames genoemd, per seconde zien. Hierdoor komt elke actie vloeiend in beeld.

> Lees meer over Herts
 


Formaat

Op een groot scherm zijn details beter zichtbaar, van een voetbal tot de namen op spelersshirts. De ideale sport tv heeft een minimaal formaat van 55 inch, maar je moet wel voldoende afstand nemen. Wanneer je te dicht op het scherm zit, verlies je het overzicht met als gevolg dat je elke actie met je ogen moet volgen. Ontspannen van de wedstrijd genieten zit er dan niet in. Kies daarom een kleinere maat als je een kleine kijkafstand hebt.

> Kies je formaat
 


4K UHD en HDR

Momenteel zenden tv zenders geen 4K of HDR beelden uit, maar hier zijn wel plannen voor. Daarom is het belangrijk dat je tv deze technieken ook ondersteunt. Zodra een wedstrijd in 4K wordt uitgezonden, zijn details als gezichtsuitdrukkingen of zweetdruppels nog beter zichtbaar. HDR beelden staan garant voor een breed kleurbereik en een hoge schermhelderheid. Hierdoor komt bijvoorbeeld de groene kleur van een grasveld meer tot leven.

> Wat is 4K (UHD)
 


Wel of geen curved tv?

Een curved televisie levert een aantal voor- en nadelen op. Kijk je alleen en zit je dicht op de tv, dan word je licht omringd door het scherm. Op deze manier ervaar je een groter gevoel van diepte en ga je helemaal op in de actie. Als je vaak met vrienden kijkt, kun je beter een platte televisie nemen. Hiermee voorkom je dat de mensen die aan de zijkant zitten, tegen de kromming van het beeld aankijken.

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel