Alles over resolutie


Op deze pagina vind je een overzicht met al onze artikelen over de schermresolutie van een tv. Zo leggen we uit wat de 4K UHD resolutie is en hoe deze verschilt van Full HD. Ook vertellen we op welke manieren je 4K beelden kunt bekijken.
 


Wat is 4K UHD?

Wat is 4K UHD?

De termen 4K en UHD worden nog geregeld door elkaar gehaald. UHD is ontwikkeld voor tv's en 4K voor bioscopen. In de tv industrie wordt met beide resoluties altijd UHD bedoeld. In dit artikel lees je meer over 4K UHD.

> Wat is 4K UHD?
 


Wat is het verschil tussen Full HD en 4K UHD?

Wat is het verschil tussen Full HD en 4K UHD?

Een Ultra HD tv geeft een scherper beeld weer dan een Full HD tv. In dit artikel vertellen we wat de termen Full HD en Ultra HD inhouden en lees je wat de verschillen tussen beide resoluties zijn.

> Wat is het verschil tussen Full HD en 4K UHD?
 


Hoe kom ik aan 4k UHD beelden?

Hoe kom ik aan 4k UHD beelden?

Als je 4K beelden wilt bekijken, moeten zowel de tv als de beelden die je afspeelt deze resolutie ondersteunen. Momenteel is er nog een beperkt aanbod aan 4K films of series. Hier lees je waar je deze kunt vinden.

> Hoe kom ik aan 4K UHD beelden?
 


Aangekondigd: 8K televisies

Aangekondigd: 8K televisies

Naar verwachting zijn in 2020 de eerste 8K tv's beschikbaar. De resolutie van deze televisies wordt 4 keer scherper dan 4K UHD. In dit artikel lees je alles over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen.

> Aangekondigd: 8K televisies

   

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel