Met een 4K televisie ben je klaar om haarscherpe beelden te bekijken. Het is wel belangrijk dat de beelden die je afspeelt deze resolutie ook ondersteunen. Momenteel is er nog een beperkt aanbod aan 4K films of series. Op deze pagina vertel ik waar je deze kunt vinden.
 


Netflix

Deze video dienst biedt steeds vaker films en series in 4K aan. Denk aan populaire series als Breaking Bad en House of Cards. Via de zoekbalk van Netflix zoek je gemakkelijk naar beschikbaar 4K materiaal. Om beelden in de hoogst resolutie te bekijken, heb je een smart tv met een ingebouwde Netflix app nodig. Heb je dit niet, dan kun je een Chromecast Ultra op de televisie aansluiten. De laatste voorwaarde is dat je een betaald Netflix Premium abonnement hebt.
 


YouTube

Wanneer je YouTube opent en op de 4K resolutie filtert, vind je meer dan 6 miljoen video's. Vergeleken met Netflix vind je hier alleen nauwelijks films of complete series. Het 4K aanbod van YouTube bestaat vooral uit natuurvideo's, trailers en vlogs van gebruikers. Het voordeel is wel dat deze dienst gratis is. YouTube is een van de apps die bijna altijd beschikbaar is op smart tv's. Hierdoor is de kans groot dat je toegang hebt tot deze dienst.
 


Andere video diensten

Netflix en YouTube zijn niet de enige diensten die 4K ondersteunen. Het aanbod van de alternatieven is alleen nog beperkt of slecht toegankelijk. Zo heb je voor Amazon Prime Video een tv met de Amazon app nodig. Deze is beschikbaar voor LG smart tv's en Samsung of Sony smart tv's van 2015 of later. Videoland biedt momenteel alleen de serie Zwarte Tulp aan. De Videoland app is alleen beschikbaar voor een aantal Samsung tv's.
 


Ultra HD Blu-ray

Natuurlijk kun je ook een fysiek exemplaar van je favoriete film of serie aanschaffen. Filmmaatschappijen als 20th Century Fox en Sony geven steeds vaker UHD Blu-rays uit. Je herkent deze discs aan het UHD logo op de hoes. Houd er wel rekening mee dat je een UHD Blu-ray speler nodig hebt die deze schijven af kan spelen. Met een standaard Blu-ray speler haal je niet alles uit de optimale beeldkwaliteit van je UHD tv en Blu-ray disc.

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel