De kans is groot dat de letters ARC bij een HDMI aansluiting van je televisie, receiver of soundbar staan. Op deze pagina leg ik uit wat je met deze aansluiting kunt doen.
 


Werking van ARC

ARC is de afkorting van Audio Return Channel. Dit is een techniek die je terugvindt op sommige HDMI aansluitingen en op bijna alle HDMI kabels. Terwijl je via een standaard HDMI verbinding alleen beelden verstuurt, heeft een ARC verbinding een extra functie. Hiermee stuur je geluidssignalen van een tv terug naar de afspeelbron, zoals een receiver of soundbar. Je hebt dus maar 1 kabel nodig om beeld- en geluidssignalen te verzenden.
 


Voordelen

Een ARC verbinding is handig als de televisie de geluidsbron is. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je via smart tv een Netflix serie bekijkt. Is je tv via een ARC verbinding aan je receiver gekoppeld, dan speel je het geluid af over de aangesloten speakers. Dit betekent dat je geen losse optische kabel nodig hebt, waardoor je meer aansluitingen overhoudt. Een ander voordeel is dat je het geluid van de speakers bedient met de afstandsbediening van de tv.
 


Wat heb ik nodig?

Voor een succesvolle verbinding moeten de tv, het aangesloten apparaat en de HDMI kabel over ARC beschikken. Bij de apparaten zie je eenvoudig of ze deze functie hebben. In dit geval staan de letters ARC bij de HDMI aansluitingen aangegeven. Je moet de HDMI kabel in deze specifieke ingangen pluggen. Een kabel die versie 1.4 of hoger ondersteunt is altijd uitgerust met ARC. Is je kabel voor 2009 gemaakt? Dan is de kans groot dat je een nieuwe moet kopen.

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel