4 tips voor plezier van je tv

Je televisie en jij gaan vast al enige tijd samen door het leven, maar tot meer dan avonden samen series kijken is het nog niet gekomen. Dat is zonde, want als je je televisie iets beter kent beleven jullie nog meer plezier samen. Om je te helpen hebben wij 4 tips op een rij gezet waarmee je meer haalt uit je televisie.
 


1. Met deze instellingen verbeter je de beeldkwaliteit
 

Toen je je nieuwe televisie uit de doos haalde gaf hij het mooiste beeld dat je ooit zag. Toch is er ruimte voor verbetering. Gebruik deze tips om de beeldkwaliteit van je tv te verhogen.

Tip 1Sluit apparaten als je digitale decoder en dvd speler met een hdmi kabel aan. Via een scart kabel is HD beeld niet mogelijk
Tip 2Stel het contrast hoog in, maar niet maximaal. Wij raden aan de contrastinstelling op 90% te zetten
Tip 3Kies voor 'cinema' beeldinstellingen. We horen vaak dat mensen de voorkeur geven aan een beeld met rijke, warme kleuren
Tip 4Zet sharpness instellingen uit of stel ze in ieder geval lager in dan 10%. Vooral als je HD content bekijkt is het niet nodig de scherpte te verbeteren. Sterker nog: het is nadelig voor de beeldkwaliteit
Tip 5Voor een stabiele beeldkwaliteit zet je de automatische instelling van helderheid uit. Als je dat niet doet zul je merken dat de belichting van het beeld schommelt


Ga je gamen op je televisie? Lees dan ook onze tips om je televisie optimaal in te stellen voor gaming, door op de link hieronder te klikken. 

> 5 tips om optimaal te kunnen gamen
 


2. Ga er eens goed voor zitten
 

Kijkhoek en positie


Recht van voren heb je de beste beeldkwaliteit. Onder een kleine horizontale of verticale hoek merk je weinig verschil, maar onder een grotere hoek zie je al snel veranderingen in de kleur en helderheid van het beeld. Vooral bij LED televisies heb je hier last van. Zorg er voor dat je televisie op ooghoogte staat en dat je recht voor de tv kunt zitten. Met een muurbeugel hang je de televisie op de juiste hoogte aan de muur en draai je het scherm bij als je vanaf een andere plek in de kamer tv kijkt.
 


3. Verbeter het geluid van je tv
 

Geluid bij je tv


Het gemiddelde speakervermogen van de televisies die we op dit moment verkopen op TVstore is 22 watt. Dat is nét voldoende voor een uitzending van het journaal of je favoriete soap, maar als je omver geblazen wilt worden door de nieuwste actiefilm van Michael Bay, moet je op zoek naar een krachtiger geluid. Zelfs met de goedkoopste soundbars verdubbel je het geluidsvermogen van je televisie en zorg je voor een krachtig geluid onder je films en series. Het voordeel van zo'n soundbar is dat je er ook muziek mee kunt beluisteren.
 


4. Stream beelden draadloos naar je tv
 

Video streamen


Geen gedoe meer met kabels en draden door je woonkamer. Als je een smart tv hebt, stuur je gemakkelijk het beeld van je smartphone, tablet of laptop naar het grote scherm van je televisie met Miracast. Heb je geen smart tv? Geen probleem. Met mediaspelers als de Google Chromecast of Apple TV bouw je elke televisie met een hdmi ingang om tot een slimme tv. Via diensten als Google Cast en iCloud stuur je het beeld van je smartphone of laptop met 1 veeg of klik naar je tv. Zo bekijk je zonder stekkers te wisselen films en series vanaf allerlei apparaten.

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel