Philips Ambilight


Philips Ambilight voegt een kleurrijke dimensie toe aan televisiekijken. De lampen in de randen van de tv verlichten de muur in de kleuren van het beeld. Het beeld lijkt daardoor groter en is rustiger aan je ogen als je in het donker kijkt. Tijdens een feestje zorgt de Ambilight tv voor sfeerverlichting. In dit artikel leg ik je uit wat Philips Ambilight is en welke voordelen het heeft.
 


Wat is Philips Ambilight?

In de randen van een Philips Ambilight tv zitten rijen led lampen. Ambilight 2, 3 en 4 verlichten de wand aan respectievelijk 2, 3 en 4 kanten van het scherm. Je kunt de lampen van de tv instellen in allerlei modi. Kies je voor de beeldgestuurde modus? Dan lichten de led lampen op in de kleuren van het beeld. In de geluidsgestuurde modus beweegt de verlichting mee met de muziek. Dit is leuk tijdens een feestje. Je laat de lampen met de Warm Wit modus een warm, wit licht op de muur projecteren. Hieronder ga ik verder in op de voordelen van Ambilight.
 


De voordelen
 

De voordelen van Ambilight


Ambilight is een opvallende optie op je tv. Als je het mooi vindt, wil je niet meer zonder. Er zitten ook praktische voordelen aan. In een donkere kamer is het beeld rustiger aan je ogen, omdat het verloop van donker naar licht subtieler is. Het beeld lijkt groter, waardoor je meer in de film of serie die je kijkt wordt gezogen. In de Warm Wit modus wordt het contrast optisch beter. Het witte licht vergroot je pupillen, waardoor het licht van de tv beter binnendringt.
 


Wanneer is Ambilight niks voor mij?
 

Ambilight overdag


Als je alleen overdag of in een felverlichte kamer tv kijkt, haal je niet het maximale uit Ambilight. De lampen komen het beste tot hun recht in een donkere of verduisterde ruimte. Het systeem kan daarnaast erg druk overkomen bij snel bewegende beelden. De lampen vergroten het beeld en de bewegingen uit. Je kunt de dynamiek van de lampen wel aanpassen als het je wat te veel wordt. Het is ook mogelijk om de lampen uit te zetten.
 


Ambilight en Philips Hue smart verlichting
 

Ambilight en Philips Hue


Je kunt de slimme lampen van Philips Hue samen laten werken met een Ambilight tv. Met de app op je smartphone of tablet stel je in waar de lampen staan ten opzichte van de televisie. De Philips Hue lampen kleuren mee met de led lampen van de tv, waardoor je in de hele woonkamer Ambilight hebt.

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel