QLED

Wanneer er sprake is van een nieuwe techniek ontkom je haast niet aan de geruchten. Wat moet je nu wel en wat moet je nu niet geloven? Zo ontstonden er ook geruchten rondom QLED tv's. De QLED tv's zouden 100% kleurvolume hebben en een combinatie zijn van OLED en Quantum dot. Om meer overzicht te creëren, hebben we de belangrijkste en meest voorkomende geruchten op een rijtje gezet. Daarin lichten we toe of ze wel of niet waar zijn.
 


Samsungs QLED tv's zijn een combinatie van OLED en Quantum dot

Samsungs QLED is geen combinatie van de OLED techniek en de Quantum dot techniek. Waar OLED zelfoplichtende pixels gebruikt en dus geen backlight gebruikt, zijn de QLED tv's nog steeds voorzien van een traditionele backlight. Dit maakt de tv's niet minder bijzonder. De QLED tv's zijn een verbeterde versie van LED/LCD. Dit zorgt voor een totaal nieuwe kijkervaring.
 


Samsungs QLED tv's hebben 100% kleurvolume

Samsungs QLED tv's hebben een certificaat gekregen van het Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE). De QLED tv's zijn hiermee als eerste van de wereld gecertificeerd voor de weergave van 100% kleurvolume. Dit wil zeggen dat de QLED tv's een constant beeld van hoge kwaliteit tonen, ongeacht het helderheidsniveau.
 


Samsungs QLED tv's hebben een beter kleurbereik dan OLED

Door de toepassing van de Quantum dot techniek worden kleuren beter weergegeven. Dit gecombineerd met de hoge helderheid geeft de QLED tv's een beter kleurbereik. Hierdoor zien kleuren er tot in de kleinste details natuurgetrouw uit.

 

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel