Je gaat op vakantie en neemt mee: een tv. De zoektocht naar een televisie voor een camper of caravan is niet hetzelfde als wanneer je een tv voor thuis zoekt. Zo moet je rekening houden met de aanwezigheid van een stopcontact of externe apparatuur. Met de tips in dit artikel help ik je met het kiezen van de ideale tv.
 


Kies een 12 volt aansluiting voor stroom

Een caravan beschikt vaak over een stopcontact, maar een camper niet. In dit geval is het belangrijk dat je een televisie met een 12 volt aansluiting kiest. Via de 12 volt uitgang van de camper voorzie je de tv van stroom. De benodigde 12 volt kabel wordt niet altijd met de tv meegeleverd, waardoor je misschien een losse moet kopen.
 


Bekijk films via een ingebouwde media- of dvd speler

Wil je op vakantie van je eigen films of series genieten? Kies dan een televisie met een ingebouwde media- of dvd speler. Op deze manier bekijk je beelden vanaf een dvd, usb stick of externe harde schijf. Zo hoef je geen losse dvd speler mee te nemen. Dat scheelt weer kofferbakruimte, zodat je gemakkelijk een extra strandbal of een barbeque meeneemt.
 


Kijk tv via een smartcard

Als je naast films ook tv programma's wilt bekijken, is een tv met een CI ingang een handige keuze. Stop een CI module met de smartcard van je provider in deze ingang en kijk digitale tv. Je hoeft geen satelliet of losse decoder te installeren. Op deze manier bespaar je niet alleen ruimte en stroom, je hebt ook maar 1 afstandsbediening nodig. Doordat de CI module bijna nooit met de tv wordt meegeleverd, moet je hem waarschijnlijk los aanschaffen.
 


Het grootste en scherpste beeld is niet nodig

In een camper of caravan zit je meestal dicht bij de televisie. In dit geval is een maximaal schermformaat van 43 inch voldoende. Dit betekent dat je niet per se een 4K UHD tv moet kopen. Je ziet het verschil in scherpte tussen 4K en Full HD namelijk pas goed op een grotere tv. Heb je een televisie van 32 inch of kleiner? Kies dan gerust een HD Ready tv.

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel