verbeter geluid van tv


ls je een nieuwe tv wilt kopen, houd er dan rekening mee dat het geluid tegen kan vallen. Een acteur is moeilijk te verstaan en een spannende actiescène klinkt verre van indrukwekkend. Dit komt doordat het platte ontwerp van een moderne tv geen ruimte heeft voor grote speakers. Er zijn verschillende opties waarmee je het geluid verbetert. Sluit bijvoorbeeld met 1 kabel een soundbar aan of creëer een krachtige surround set. Op deze pagina vertel ik je er meer over.
 


Soundbars
 

soundbar


Een soundbar is een langwerpige speaker die je voor of onder je televisie plaatst. Sluit het apparaat met 1 kabel aan en luister naar een krachtig tv geluid. De soundbar kan van elk merk zijn. Alleen als je beide apparaten draadloos met elkaar wilt verbinden, is het belangrijk dat ze de connectie functie van hetzelfde merk hebben. Sommige soundbars hebben een center kanaal dat vocalen en effecten helder weergeeft. Voor een extra realistische filmbeleving kies je een soundbar met virtual surround. Het geluid wordt via de muren en het plafond naar je luisterpositie gestuurd. Zo ontstaat er een ruimtelijk geluidsbeeld.
 


Soundplates
 

soundplate


Een soundplate is een grote speaker met een plat oppervlak. Door het stevige ontwerp plaats je een televisie er probleemloos bovenop. Het enige dat je nodig hebt om beide apparaten op elkaar aan te sluiten, is een HDMI of optische kabel. Het voordeel is dat het ontwerp ruimte heeft voor een ingebouwde subwoofer. Dit is handig als je geen losse baskist in je kamer wilt plaatsen, maar wel graag naar diepe lage tonen luistert. Naast een subwoofer beschikt het apparaat over krachtige stereo speakers. Hiermee vul je een kamer gemakkelijk met het geluid van je favoriete film of serie.
 


Home cinema sets
 

home cinema set


Als je een echte thuisbioscoop wilt creëren, kies je voor een home cinema set. Dit muzieksysteem bestaat uit een receiver, subwoofer en speakerset. Plaats speakers voor en achter je luisterpositie zodat effecten uit elke hoek van de kamer komen. Tijdens een achtervolgingsscène lijkt het alsof een auto echt voorbij rijdt. Door de diepe bastonen van de subwoofer maakt een spannende film extra impact. Het enige nadeel is dat je meer kabels door je kamer moet trekken, bijvoorbeeld van je receiver naar de speakers die achter in de kamer staan.

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel