Mythes over OLED


Verdiep jezelf in OLED televisies en je komt naast veel positieve, ook negatieve berichten tegen. OLED tv's zouden last hebben van inbranden en een kortere levensduur hebben dan plasma of LED tv's. Bovendien zou de fanatieke gamer door de hoge input lag geen OLED tv moeten overwegen. In dit artikel scheiden we feiten van fabels.
 


Mythe 1: OLED tv's hebben last van inbranden
 

Mythes over OLED - inbranden


Als het logo van een tv zender lang in beeld is geweest, kan het zijn dat je een schim van het logo ziet als je naar een andere zender schakelt. Dit verschijnsel heet inbranden. Op verschillende websites staat dat OLED tv's gevoelig zijn voor inbranden. Volgens LG is dit niet waar. In alle OLED tv's zit een mechanisme dat inbranden tegengaat. Het scherm wordt zo nu en dan gereset door een soort digitale zeem. Elk OLED lampje gaat terug naar zijn basisinstellingen. Als je de tv vervolgens gebruikt, verdwijnt het ingebrande beeld vanzelf.
 


Mythe 2: De levensduur van OLED tv's is beperkt
 

OLED mythes - levensduur


Een OLED televisie is een flinke investering. Het laatste wat je wilt is dat de beeldkwaliteit na een paar jaar zichtbaar achteruit gaat. De levensduur van een OLED paneel is volgens bronnen op internet beperkt. Door de afnemende intensiteit van de blauwe pixels zouden de kleuren van het scherm na een aantal jaar niet meer kloppen. Onzin. Met de OLED schermen van LG is dit geen probleem. De pixels geven wit licht dat kleur krijgt met een filter. Volgens LG heeft je OLED tv een levensduur van 30.000 uur, ofwel 3 uur tv kijken per dag, gedurende 27 jaar.
 


Mythe 3: OLED tv's zijn niet geschikt voor gamen
 

Mythes over OLED - gamen


Deze mythe is gebaseerd op de hoge input lag van OLED tv's. Competitieve gamers willen een tv met een zo laag mogelijke input lag. Eigenlijk het liefste géén input lag. Lag betekent vertraging in de gameplay en vertraging betekent dat je op achterstand staat ten opzichte van je vijanden. De OLED tv's van LG uit 2015 en eerder hebben een input lag van 45 ms. Dit is vrij hoog. LG heeft daarom de input lag van de nieuwste OLED toestellen verlaagd tot 33 ms. Alleen een ervaren en zeer kritische gamer zal het verschil kunnen zien met tv's die een lagere input lag hebben.
 


Conclusie

Feiten en fabels, ze zijn van elkaar gescheiden. OLED is een vrij nieuwe techniek bij televisies, waardoor er soms kinderziektes bovendrijven. Goed om te weten: LG werkt hard aan het wegwerken van deze problemen. De toestellen worden daardoor elk jaar weer een stukje beter.

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel