Dit moet je weten over HDR
 

Alles over HDR

Films en series krijgen dankzij HDR een extra laag. Maar wat is HDR precies en welke voordelen heeft het als je televisie kijkt? In dit artikel leggen we het je haarfijn uit en vertellen we je wat je nodig hebt om te kunnen genieten van HDR films en series.
 


Standard Dynamic Range (SDR)
 

Standard Dynamic Range

High Dynamic Range (HDR)
 

High Dynamic Range
 


Wat zijn de voordelen van HDR?
 

Voordelen van HDR tv

HDR content heeft een groter lichtbereik dan standaard content, waardoor je meer beeldinformatie te zien krijgt. Wat je met HDR ziet ligt dichterbij de realiteit dan wat je met standaard beelden (SDR) ziet. Een HDR televisie is beter in staat om de kleinste verschillen in licht te laten zien dan een SDR tv. Daardoor zie je zowel in de donkere als de lichte gedeelten van het scherm meer details. Dit merk je bijvoorbeeld bij films met donkere scènes, waarbij de schaduwen geen geheimen meer voor je hebben.


Wat heb ik nodig om HDR te kunnen bekijken?
 

Van HDR genieten

Om te beginnen heb je een televisie nodig die HDR beelden kan weergeven. Voor de beste ervaring een tv met een 10 bit paneel. Zo'n tv kan meer kleuren laten zien dan een 8 bit televisie, waardoor HDR beelden er indrukwekkend uitzien. Met een Ultra HD Blu-ray speler bekijk je HDR films en series vanaf Ultra HD Blu-ray discs. Als je liever streamt kun je bij Netflix terecht. Zij bieden een aantal films en series aan in HDR.

© 2018 - 2024 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel