SONOS PLAYBASE

Soundplate

Een soundplate is een speakersysteem dat in een enkele plaat zit. Die plaat kun je onder je TV zetten en neemt dus bijna geen ruimte in. 

Sonos Playbase review

Bijzonder aan de Playbase is dat hij maar liefst 10 ingebouwde speakers heeft. Drie tweeteers, een woofer en zes middenfrequentiespeakers. De meeste concurrerende systemen hebben drie, zes of maximaal acht speakers in totaal. Het zorgt ervoor dat de Playbase voller en ruimtelijker geluid kan weergeven. Maar daarover hieronder meer.

Een stijlvolle uitstraling die probleemloos in de meeste interieurs past

Minimalistisch design

Al die speakers zitten verstopt in een minimalistisch vormgegeven en opvallend dunne plaat. De speakergrill bestaat uit kleine gaatjes in de voor- en zijkanten van de speaker en valt nauwelijks op. Het draagt bij aan een stijlvolle uitstraling die probleemloos in de meeste interieurs past. Misschien had het net wat vierkanter gekund om beter te passen bij de meeste TV’s en TV-meubels, maar ik vind de afgeronde vorm ook niet misstaan. De Playbase is verkrijgbaar in wit en zwart en dus makkelijk te matchen bij je interieur.

Sonos Playbase review

Er zitten vier knopjes op de Playbase: play/pauze, volgende en vorige in het midden voorop. En op de zijkant nog een knop die je nodig hebt om de Playbase te installeren. Die gebruik je maar een paar keer, en zit verder ook niet in de weg. Prima opgelost.

Sonos Playbase review

Installatie: eenvoudig

Die installatie is trouwens vrij eenvoudig. Je zet de Playbase onder je TV, verbind ‘m met het optische Toslink kabeltje en stopt de voeding erin. Eventueel kun je er nog een ethernetkabel bijstoppen als je wifi-netwerk niet zo snel of stabiel is. Vervolgens download je de Sonos-app op je smartphone of tablet en doorloop je daar de stappen om de Playbase te koppelen aan je smartphone en je wifi-netwerk. Dat gaat allemaal verrassend makkelijk en snel.

Via de Sonos-app kun je muziek uit allerlei bronnen streamen

Het enige nadeel is dat Toslink kabeltje. Dat is de enige manier om de Playbar met je TV te verbinden. Als je televisie geen Toslink-ingang heeft kun je de Playbase dus niet aansluiten. Een simpele 3,5mm-jack als backup was fijn geweest.

Sonos Playbase review

Onderdeel van je Sonos-systeem

Mocht je al een of meerdere Sonos-speakers in huis hebben staan, dan kun je de Playbase daar naadloos mee integreren. Zo niet, dan kan de Playbase misschien wel het begin worden van een mooi Sonos-systeem. Of niet, want als je woonkamer niet al te groot is komt de Playbase ook prima tot zijn recht als enige speaker.

Hoe dan ook betekent het dat je een stuk meer met de Playbase kunt dan alleen het geluid van je TV afspelen. Via de Sonos-app kun je muziek uit allerlei bronnen streamen. Bovendien kun je in die app allerlei dingen aanpassen aan het geluid en kun je zelfs een wekker zetten.

Sonos Playbase review

Ook handig: als je Spotify Premium hebt, kun je via Spotify Connect eenvoudig muziek naar de speaker streamen. Niet dat er veel mis is met de Sonos-app, maar direct streamen uit Spotify vinden wij toch handiger.

Indrukwekkend geluid

Of je nou muziek luistert of het geluid van een film aan hebt staan: de Playbase komt goed tot zijn recht. De 10 ingebouwde speakers zorgen ervoor dat het geluid ondanks de beperkte hoogte van de Playbase ruimtelijk en vol klinkt.

Ziet er goed uit, klinkt goed en is erg veelzijdig

Dat is natuurlijk vooral belangrijk als je een film kijkt. Een échte surround-ervaring kan de Playbase trouwens niet bieden, maar je hebt zeker niet het idee dat al het geluid onder het scherm geproduceerd wordt. Good job, Sonos!

Wie vooral veel muziek luistert kan ook prima met de Playbase overweg. De speaker heeft een stevige bas die een beetje kan overheersen. Gelukkig kun je die naar wens wat terugschroeven via de app. De hogere tonen komen bovendien ook goed tot hun recht, waardoor de speaker allround goed klinkt. Goed, het is geen HiFi-wonder. Voor iedereen die geen echte audiofiel is, is het echter meer dan voldoende.

Sonos Playbase review

© 2018 - 2023 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel