SONOS PLAY5
De PLAY:5 is een krachtige draadloze luidspreker voor kleine en grote kamers. Met twee PLAY:5’s en een draadloze subwoofer van Sonos krijg je een uitstekend, draadloos stereogeluid, ook in grotere kamers. Vochtbestendig ontwerp. Zwart of wit.

                         

Sonos – het originele draadloze hifi-systeem voor meerdere kamers

Sonos is het originele hifi-streamingsysteem voor het hele gezin en alle kamers in het hele huis. Het is heel gebruiksvriendelijk en vrijwel alle streamingservices zijn geïntegreerd. Sonos heeft het grootste assortiment spelers, incl. een soundbar voor de TV en een draadloze subwoofer. En bovendien, Sonos is zonder twijfel het meest verkochte en meest geteste streamingsysteem dat er bestaat.

De streamingservices Tidal, Spotify, Deezer enz. zijn volledig geïntegreerd in het Sonos-systeem, zodat je direct toegang hebt tot meer dan 20 miljoen nummers, ook al heb je zelf geen enkele CD. Alles wordt draadloos aangestuurd met je smartphone/tablet (iOS/Android) of PC/Mac.*

Sonos wordt voortdurend geüpdated met nieuwe functies – helemaal gratis. Zodra de updates klaar zijn, worden ze via internet ingelezen door het Sonos-systeem. Zo wordt je Sonos-ervaring steeds beter – helemaal automatisch!

Trueplay – optimaal geluid bij iedere plaatsing

Trueplay is een slimme functie die, door middel van een smartphone/tablet en een aantal testtonen, het geluid van de draadloze alles-in-één-luidsprekers van Sonos optimaliseert – zelfs als je ook een SUB-subwoofer hebt aangesloten.

Je hoeft de luidspreker(s) alleen maar horizontaal of verticaal neer te zetten op de plek waar je ze wilt hebben, en de instructies van de wizard te volgen. Zodra je een aantal metingen hebt gedaan met de testtoon, past Sonos de klankbalans automatisch zo aan dat het best mogelijke geluid in de grootst mogelijke luisterzone wordt gecreëerd, zonder dat je zelf de klank hoeft af te stellen. Een unieke en bijzonder gebruikersvriendelijke functie om het geluid van je Sonos-systeem te verbeteren.

LET OP: Momenteel wordt TruePlay helaas alleen via Apple iOS producten ondersteunt. We kijken ernaar uit dat Sonos een manier vindt om TruePlay te ondersteunen op de vele verschillende Android-producten.

Sonos-app – alle muziek binnen handbereik

Met de gratis Sonos-app voor Apple iOS/Android krijg je alle muziek in de hele wereld binnen handbereik. Dit geldt zowel voor je eigen collectie op PC/Mac of NAS als voor internetradio en streamingservices zoals Tidal, Spotify en Deezer. Met name de tablet-app is een klasse apart. Hier krijg je namelijk een groot en kristalhelder kleurenscherm waarmee het een genot wordt om te navigeren tussen alle verschillende mogelijkheden en om de mooie albumhoezen te bekijken. Of je stuurt gewoon alles aan met je computer.

Welke oplossing je ook kiest, je krijgt een mooie en overzichtelijke gebruikersinterface waarmee het doodsimpel wordt om muziek in je hele huis te beluisteren. Omdat de eenheden onderling communiceren, kan het hele gezin in verschillende kamers verschillende app-controllers gebruiken – tegelijkertijd!

Direct muziek streamen vanaf je smartphone of tablet (Apple iOS/Android)

Als je de meeste muziek op je smartphone of tablet hebt staan, en niet op een computer of NAS, biedt Sonos een aantal fantastische mogelijkheden. Als je ingelogd bent op het draadloze netwerk, hoef je alleen maar de Sonos-app te openen, 'Deze iPhone' (of vergelijkbaar) te kiezen en muziek te selecteren uit je draagbare muziekcollectie.

Het is ook slim om muziek te bewaren op een smartphone of tablet die niet toegankelijk is via streamingservices, zoals de Beatles en andere artiesten die om wat voor reden dan ook nog niet online verkrijgbaar zijn. Hetzelfde geldt voor klassieke muziek, die soms redelijk moeilijk te vinden kan zijn.

Meer dan genoeg mogelijkheden voor kritische oren

Met Sonos kun je streamen met echte CD-kwaliteit, en dat kun je gebruiken als basis voor een serieuze hifi-oplossing. De draadloze versterker CONNECT:AMP kan een paar goede hifi-luidsprekers aansturen, en op deze manier klinkt je muziek al veel beter dan met een alles-in-één-oplossing.

De ultieme Sonos-installatie is echter nog steeds de draadloze CONNECT-speler in combinatie met een aparte installatie. Dan krijg je echt hifi-geluid, maar ook alle draadloze mogelijkheden en een superhandige app-controller. Als je dit systeem gebruikt voor 'lossless' muziek van een streamingservice of de muziek op de computer, dan weet je echt niet wat je hoort. Je muziekbestanden moeten dan natuurlijk wel met lossless kwaliteit zijn geript.

En als je echt kritisch bent, kun je de CONNECT aansluiten op een externe D/A-converter (DAC) via de optische of coaxiale uitgang zodat alles nog beter klinkt. De CONNECT kan ook digitaal worden aangesloten op een aantal nieuwere stereoversterkers – bijvoorbeeld van NAD – zodat de geïntegreerde DAC van de versterker kan worden gebruikt. Dit geldt ook voor goede surroundreceivers.

Sluit er één aan en de rest gaat vanzelf, gemakkelijk en draadloos

Sonos is een geniaal hifi-systeem voor meerdere kamers dat een wereld aan muziek naar elke uithoek van het huis stuurt. Woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor, kinderkamer, badkamer – elke kamer verdient een Sonos-speler!

Met de app-controller bepaal je de muziekkeuze en het volume van iedere kamer afzonderlijk, en het geluid van Sonos is altijd perfect gesynchroniseerd. Je kunt er ook voor kiezen om in het hele huis dezelfde achtergrondmuziek van hoge kwaliteit te spelen. Een leuke en handige functie.

Sonos is supergemakkelijk te installeren. Je hoeft niets in te bouwen in de muren en je kunt alles weer zo meenemen als je ooit gaat verhuizen.

Ook ideaal voor inbouwoplossingen

Als je aan het bouwen of verbouwen bent en je wilt geluid in het hele huis, biedt Sonos eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld inbouwluidsprekers in alle kamers installeren en de luidsprekerkabels via de muur laten lopen naar een centrale techniekkast of kantoor, waar de netwerkrouter staat. Hier plaats je vervolgens de benodigde Sonos-spelers en eindversterkers, en je hebt geluid in het hele huis; alles werkt via de afstandsbediening en iedere kamer krijgt de geluidskwaliteit die jij wilt.

* Ondersteunde streamingservices, functies en systeemvereisten van het Sonos-systeem zijn voortdurend in ontwikkeling. Ga naar de website van Sonos zelf voor de meest actuele status. Je hebt een betaald abonnement nodig als je Tidal, Spotify, Deezer, SoundCloud enz. op je Sonos-systeem wilt gebruiken.

SONOS PLAY:5 – KRACHTIGE DRAADLOZE LUIDSPREKER MET EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

 • Goede geluidskwaliteit en veel vermogen voor een alles-in-één-luidspreker
 • Ondersteunt Trueplay-autokalibratie (iOS)
 • Volledig geïntegreerde streamingservices incl. Spotify, Tidal, Deezer, TDC Play enz.
 • 2 PLAY:5’s kunnen gebruikt worden voor een stereo-opstelling
 • Kan in vochtige kamers staan 

De PLAY:5 is een draadloze alles-in-één-luidspreker met een krachtige stereoversterker en zes geïntegreerde speakers. Dit betekent dat je meer dan genoeg vermogen hebt om al je grotere kamers, bijv. keuken/woonkamer, met muziek te vullen. In een kleinere kamer, bijv. een studentenkamer, produceert de PLAY:5 verrassend veel volume, en toch neemt hij maar heel weinig ruimte in beslag.

En als je echt stereogeluid wilt, hoef je alleen maar twee PLAY:5's in 'stereo mode' te zetten en het systeem doet de rest. Wanneer je hem aanvult met de draadloze Sonos SUB-subwoofer krijg je een compleet en draadloos stereosysteem met een massief geluid, maar zonder grote luidsprekers.

De PLAY:5 heeft een vochtbestendig ontwerp, zodat je hem zonder probleem in de badkamer kunt zetten (je kunt hem echter niet mee in bad of onder de douche nemen).

En als extra feature: je kunt een externe geluidsbron aansluiten op de analoge mini-jack-ingang, zodat je de PLAY:5 kunt gebruiken als luidspreker voor bijv. de smartphone, ook als je geen Wi-Fi-ontvangst hebt. Of je kunt de PLAY:5 aansluiten op de hoofdtelefoonuitgang van de TV, zodat je hem als TV-luidspreker kunt gebruiken.

Afbeeldingsresultaat voor play5"

Eenvoudige bediening – en klaar voor multiroom

De belangrijkste functies (bijvoorbeeld play/pauze/skip) kun je bedienen door middel van de knoppen op de bovenplaat. Je hoeft dus niet altijd de smartphone bij de hand te hebben. Dit is ook een goed alternatief voor bijvoorbeeld een Digital Radio-tafelradio in de keuken, voorzien alle prachtige Sonos-mogelijkheden en inclusief een mooie remote-app (iOS/Android) en volledig geïntegreerde streamingservices zoals Spotify, TIDAL, TDC Play enz. De PLAY:5 past perfect bij de andere Sonos-componenten van een multiroom-hifi-systeem en ondersteunt het unieke Trueplay-calibratie, die het geluid in elke ruimte optimaliseert. Hetzelfde geldt voor de PLAY:3, PLAY:1 en de SUB.

LET OP: Momenteel wordt TruePlay helaas alleen via Apple iOS producten ondersteunt. We kijken ernaar uit dat Sonos een manier vindt om TruePlay te ondersteunen op de vele verschillende Android-producten.

PLAY:5 – ook voor draadloze home cinema

Samen met de TV-soundbar PLAYBAR werkt de PLAY:5 ook als draadloze achterluidspreker, zodat je heel eenvoudig surroundgeluid uit de TV haalt. Met een Sonos SUB voor de lage tonen is de woonkamer helemaal klaar voor een echte bioscoopervaring.

Een echte surroundinstallatie met receiver en aparte luidsprekers is en blijft natuurlijk het beste, maar als je op zoek bent naar een eenvoudige en discrete oplossing, is Sonos een heel goed alternatief. Het klinkt in ieder geval veel beter dan de meeste soundbars – om maar te zwijgen over de piepkleine luidsprekertjes in de TV.

De PLAY:5 is verkrijgbaar in witte of zwarte finish.

SPECIFICATIES

 • Kleur : Zwart of wit
 • Afmetingen : 36,4 x 20,3 x 15,4 cm (BxHxD)
 • Gewicht : 6,4 kg
 • Draadloze alles-in-één-luidspreker
 • 2 PLAY:5’s kunnen werken als linker-/rechterkanaal van een stereosysteem
 • Vochtbestendig onwerp
 • 6 geïntegreerde, digitale klasse D-versterkers
 • Luidsprekers: 3 x bas/middentonen, 3 x tweeter
 • Kan gebruikt worden als draadloze achterluidspreker bij PLAYBAR
 • Trueplay-autokalibratie
 • Ondersteunde streamingservices in Nederland: Tidal, Spotify, YouMusic, Napster, Deezer, TDC Play enz.*
 • Geluidsformaten**: MP3, WMA, AAC (MPEG4), Ogg Vorbis, Audible .AA (format 4), Apple Lossless, FLAC (lossless), WAV, AIFF
 • Geluidsformaten voor internetradio: MP3, WMA
 • Analoge audio-ingang (3,5 mm mini-jack)
 • Ethernet-aansluiting: Ja, 10/100Mbps
 • Draadloos platform: Wi-Fi of SonosNet 2.0 met AES-cryptering***
 • Besturingssysteem (voor opgeslagen muziekbestanden): Windows XP SP3 of nieuwer, Mac OSX v10.6 of hoger
 • Het Sonos-systeem wordt niet langer ondersteund door apparaten met iOS 4 of iOS 5, zoals de eerste generatie iPad’s, iPhone 3G’s en iPod Touch’s uit de tweede en derde generatie.
 • Energieverbruik stand-by: 2,2 watt (om het draadloze netwerk actief te houden)
 • Inclusief: Platte netwerkkabel van 1 m
 • Ophangsysteem of vloerstandaard apart verkrijgbaar

* Ondersteunde streamingservices, mediaspelers, functies en systeemvereisten van het Sonos-systeem zijn voortdurend in ontwikkeling. Ga naar de website van Sonos zelf voor de meest actuele status. Je hebt een betaald abonnement nodig als je Tidal, Spotify, Deezer enz. op je Sonos-systeem wilt gebruiken.

** De maximale resolutie is 16-bit/48kHz. WMA Lossless, WMA DRM en Apple ‘FairPlay’ (iTunes DRM-kopieerbeveiliging) worden op dit moment niet ondersteund.

*** Om SonosNet te gebruiken moet een van de Sonos-spelers (of een BRIDGE/BOOST) met een kabel worden aangesloten op de bestaande netwerkrouter. Als je de SUB wilt gebruiken, of draadloze achterluidsprekers in combinatie met PLAYBAR is SonosNet nodig.

VOORS EN TEGENS

Voors

 • Goede geluidskwaliteit en veel vermogen voor een alles-in-één-luidspreker
 • Eenvoudige installatie, gebruiksvriendelijk en veel mogelijkheden
 • Aansluiting voor analoge audiobron
 • Ondersteunt Trueplay-autokalibratie (iOS)
 • Kan in vochtige kamers staan
 • Twee PLAY:5’s kunnen gecombineerd worden tot een stereosysteem, eventueel samen met SUB
 • Belangrijkste functies bedienbaar met touch-knoppen op de bovenplaat
 • Volledige draadloze integratie met andere Sonos-componenten
 • Volledig geïntegreerde streamingservices, zoals Tidal, Spotify, Deezer, Napster, TDC Play enz.*
 • Draadloze afstandsbediening via smartphone/tablet (Apple iOS/Android) of PC/Mac
 • Kan gebruikt worden als draadloze achterluidspreker met PLAYBAR in een surroundinstallatie (eventueel inclusief Sonos SUB) 

Tegens

 • Je hebt er twee nodig als je echt stereogeluid wilt hebben
 • Mindere geluidskwaliteit dan een echte hifi-oplossing
 • Geen aansluiting voor hoofdtelefoon
 • Je kunt geen muziek afspelen via Bluetooth
 • Trueplay alleen ondersteund via Apple iOS
 • Je kunt geen muziek afspelen vanaf USB-media
 • Geen ondersteuning voor 24-bit HD-geluid 
 • Echte hi-fi vereist nog steeds een versterker en aparte luidsprekers


 

© 2018 - 2023 Electro World Frans Smits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel